ÜLDINE TEAVE

ÜLDINE TEAVE

Mudelid: Classic Joe, Big Joe, Classic Joe Stand-Alone, Big Joe Stand-Alone ja Joe Jr.

Grilli hooldus

Grill Kamado Joe on valmistatud kvaliteetsetest materjalidest, tänu millele on grilli hooldusvajadus minimaalne. Parim viis grilli Kamado Joe kaitsmiseks ilmastikumõjude eest on kasutada grilli katet.

Tuha eemaldamine

Mudelid Kamado Joe Classic ja Big Joe on varustatud lihtsa tuhaeemaldussüsteemiga. Enne grilli Kamado Joe kasutamist segage komplekti kuuluva tuhaeemaldustööriistaga hoolikalt läbi grillis eelmisest kasutuskorrast alles olevad söed ja eemaldage lahtine tuhk. Lahtine tuhk kukub läbi grillresti tuhakogumissahtlisse. Tõmmake sahtel välja ja kõrvaldage lahtine tuhk. Asetage sahtel tagasi ja grill ongi küpsetamiseks valmis.

Üks-kaks korda aastas tuleks grilli seestpoolt põhjalikumalt puhastada. Eemaldage tulerõngas ja -kolle ning kogu tuhk ja mustus, mis on grilli alumise korpuse ja sisemiste keraamiliste komponentide vahele kogunenud. Grilli sisepindade puhastamiseks kasutage plastharjastega harja või kraapige mustus kokku ja eemaldage see grilli põhjast tolmuimeja abil, enne kui grilli keraamilised komponendid tagasi paigaldate.

Grillivõru kontroll

Kontrollige võrude asendit ja pingsust üks või kaks korda aastas. Mutri pingsuse kontrollimiseks kasutage kuuskantvõtit ja 10 mm lehtvõtit. Kui hoiate mutrit 10 mm võtmega paigal, ei tohiks kuuskantvõti olla lihtsasti keeratav. Kui mutter on liiga lõdvalt, pingutage see korralikult. Kui võru ei ole tihendimaterjali keskel, vabastage võru sellises ulatuses, et saaksite selle õigele kohale tagasi lükata. Võite võru peale panna ka puitklotsi ja kergelt haamriga klotsi vastu koputades võru õigesse asendisse tagasi lükata. Pingutage võru ühendus 10 mm lehtvõtme ja kuuskantvõtmega.

Hallitus

Kui te grilli Kamado Joe pikema perioodi vältel ei kasutata, võib niiskus grilli sisse jääda ja see võib tekitada hallitust küpsetusrestile või sisemistele keraamilistele pindadele. Selle saab hõlpsasti kõrvaldada, kuna grillid Kamado Joe on isepuhastuvad. ÄRGE KASUTAGE valgendit ega teisi puhastusvahendeid. Need jätavad toidule ebameeldiva maitse.

Puhastamine

Lisage grillile sütt ja süüdake see.

Paigaldage süsteemi Divide & Conquer põhirest, mille peale on paigaldatud laiendusrest. Asetage mõlemad soojusdeflektori paneelid laiendusrestile.

Avage nii ülemine kui ka alumine ventilatsiooniava ja laske temperatuuril kinnise kupliga grilli sees tõusta 315 °C-ni.

Hoidke temperatuuri 315 °C 15–20 minutit.

Sulgege alumine ventilatsiooniava ja oodake veel 15–20 minutit, misjärel sulgege ka ülemine ventilatsiooniava.

Selle protsessiga põletate grilli seest ära kõik soovimatud jäägid. Enne uuesti küpsetama asumist pühkige küpsetusrest tavalise grillharjaga puhtaks. Kasutage keraamiliste komponentide pühkimiseks pehmete harjastega harja. Sellise puhastusprotsessiga puhastatakse soojusdeflektori plaadid mistahes kõrbenud jääkidest. Harjake plaadid pärast puhastamist pehmete harjastega harjaga. Kui soojusdeflektorid määrduvad grilli tavapärasel kasutamisel, keerake need järgmisel kasutuskorral teistpidi, nii et määrdunud pool jääb allapoole, ning tule kuumus puhastab deflektorplaadi.

Big Joe hinge pingsuse reguleerimine

Aja möödudes võib grillil Big Joe olev hing vajada pingutamist. Õige pingsus tagab, et kupli tõstmiseks on vaja minimaalselt jõudu ja et kuppel jääb avatud asendis liikumatuks.

Sulgege grilli kuppel.

Pingutage grilli tagumisel küljel asuvas hinge korpuses olevat kahte kõige suuremat polti 10 mm kuuskantvõtmega.

Kontrollige, et kuppel jääks täiesti avatud asendis kindlalt oma positsioonile. Kui see ei jää, sulgege kuppel, pingutage polte veelgi ja kontrollige uuesti. Kui kahe poldi lõpuni pingutamine ei jäta grilli kuplit täiesti avatud asendis endiselt oma positsioonile, võtke ühendust Kamado Joega varuvedrude ja paigaldusjuhiste saamiseks.

Soojusdeflektor ja pitsakivi

Enne puhastamist laske grilli keraamilistel komponentidel täielikult maha jahtuda.

Pühkige plaatidelt toidujäägid pehme harjaga ja hoiustage plaadid kuivas kohas.

ÄRGE ASETAGE toodet tundlikele pindadele, mis ei ole kuumuskindlad.

ÄRGE KASUTAGE kumbagi keraamilist plaati toidu valmistamiseks pliidil.

ÄRGE MAITSESTAGE oliiv- või mõne muu küpsetusõliga.

ÄRGE KASUTAGE puhastusvahendeid ega seepi ja vett.

ÄRGE LEOTAGE vees. See võib põhjustada plaadi pragunemist järgmisel kasutuskorral.

TIHENDI ASENDAMINE

Grill Kamado Joe on varustatud kvaliteetse tihendisüsteemiga, mis paigaldatakse grillile juba tehases. Tihendi materjali omadused halvenevad aja jooksul grilli tavapärase kasutamise korral. Olenevalt grilli kasutustihedusest tuleb grilli alaosas, kupli kaanel ja kaelaosas nähtavat tihendit vahetada iga 2–3 aasta tagant.

Tihendi asendamine:

Eemaldage grillilt Kamado Joe küpsetusrestid ja sisemised keraamilised komponendid.

Lõigake žiletitera või taskunoa abil tihend katki, nii et saate selle üles tõsta.

Kraapike värvikaabitsa või žiletitera abil tihendi alt nii palju tihendimaterjali kui võimalik.

Liikuge ringi ümber grilli alaosa, kuni tihendi materjal on eemaldatud.

Tehke sama tihendiga, mis asub kupli kaane alaosas.

Sulgege kuppel ja eemaldage malmist ventilatsiooniava.

Korrake samu tegevusi tihendi eemaldamiseks ka kupli kaelaosast.

Harjake tihendi pinnad kergelt üle pehme traatharjaga või trelli külge kinnitatava ketastraatharjaga, et eemaldada võimalikult palju järelejäänud tihendist ja liimist.

Puhastage grilli sisepinnad pehmete harjastega harjaga ja kõrvaldage mustus.

Pühkige puhta, natukese atsetooniga niisutatud lapiga üle kõik tihendi pinnad, et eemaldada liimijäägid.

Lõigake tihendilindi rullist 61 cm pikkune tükk ja eemaldage tihendi liimiribalt kaitsematerjal.

Paigaldage see tihendijupp kupli kaelaosale. Lõigake liigne tihend parajaks žiletitera või taskunoaga ning proovige tihendi otstele jätta minimaalne vahe. Otsad võivad olla ka väga väikese ülekattega.

Rullige järelejäänud tihend täpselt pooleks ja lõigake see kaheks võrdseks tükiks

Eemaldage vähehaaval liimilt kaitseriba ja kinnitage tihend grilli alaosale. Paigaldamisel ÄRGE venitage tihendi materjali, vaid proovige seda pigem hoopis natuke kokku suruda.

Kui ring ümber grilli alaosa on tehtud, lõigake tihend parajaks ja püüdke otste vahele jätta võimalikult väike vahe.

Tehke sama tihendiga, mis asub kupli kaanel.

Sulgege kuppel ja laske grillil vähemalt tund aega suletuna olla.

Kui te pärast tihendi asendamist märkate väikest vahet grilli eesosas, käepideme taga asuvate tihendite vahel, ei ole põhjust muretsemiseks. Vahe kaob, kui tihendi materjal kokku surutakse.

Paigaldage tagasi grilli Kamado Joe keraamilised komponendid.

Tehke tulekoldesse tuli nii, et ülemine ja alumine ventilatsiooniava on täielikult avatud ning laske grillil soojeneda 177 °C-ni. ÄRGE AVAGE seejuures kupli kaant.

Kui nõutud temperatuur (177 °C) on saavutatud, sulgege ülemine ja alumine ventilatsiooniava täielikult ja laske grillil välitemperatuuril jahtuda. ÄRGE AVAGE grilli kaant vähemalt 12 tunni jooksul.

MÄRKUS. Küpsetamise ajal vältige rasva, kastete või mistahes muu toidu kukkumist tihenditele. Need võivad põhjustada tihendi süttimise kõrgetel temperatuuridel ning kleepuvad ained (nt kastmed) võivad panna tihendid kokku kleepuma, misjärel võite tihendid kuplit avades kogemata katki rebida.